Kan ik met de lenzen in ook zien?


Ja! Wanneer u de lenzen draagt, is uw zicht te allen tijde perfect.

Zijn er nadelen aan de nachtlenzen?


Het enige wat al eens kan voorkomen, is dat u s nachts een schittering waarneemt, bijvoorbeeld van lantaarnpalen of lichten van tegenliggende auto's. Als u op dat moment uw lenzen inzet, zijn deze schitteringen snel verdwenen.

Worden deze lenzen terugbetaald?


Er zijn verschillende ziekenfondsen die terugbetaling voorzien. Dit kan echter van regio tot regio verschillen. Er is meestal terugbetaling voor kinderen tot 18 jaar. U neemt best contact op met uw ziekenfonds.

Doen deze lenzen pijn?


Het inzetten van een harde lens is nooit zonder gevoel. In het begin voelt u de lens even zitten (net een pluisje of een zandkorreltje), maar zodra de ogen dicht zijn, voelt u ze niet meer. U kunt zonder probleem slapen en na een weekje hebt u er helemaal geen last meer van.

Hoe lang moet u de lenzen 's nachts dragen?


Normaal is het zo dat u de lenzen elke nacht 6 tot 8 uur draagt, maar langer mag ook.

ok5

 

Hoe lang ziet u overdag scherp zonder lenzen of bril?


Overdag kunt u ten minste 16 uur scherp zien, dikwijls zelfs langer. Alles hangt af van de te corrigeren sterkte. We zien vaak mensen die de lenzen pas om de 2 nachten moeten dragen om 48 uur scherp te blijven zien! De sterkte neemt naar het eind van de dag maar heel geleidelijk af. Wordt het echt onvoldoende (bijvoorbeeld: u bent flink aan het stappen), dan kunt u de lenzen gewoon inzetten om toch nog scherp te zien.

 ok6

Brengen deze lenzen de ogen schade toe?


Nee, uiteraard niet! U kunt het vergelijken met een kous die u net heeft uitgetrokken, waarna u dan nog steeds een "indruk" ziet staan. Nachtlenzen zorgen ook voor een soort lichte druk op de voorste cellagen (vergelijkbaar met de opperhuidcellen) van het hoornvlies. De cellen worden iets platter en schuiven opzij, waardoor het hoornvlies centraal iets dunner wordt. Daardoor verandert de breking van het oog en krijgt u een andere sterkte.

Is het veilig om deze nachtlenzen te dragen?


Absoluut! Zowel wij als de fabrikant volgen de evolutie van uw ogen op de voet. Indien er iets verkeerd zou gaan, zien wij dat al in een heel vroeg stadium. Momenteel hebben wij al een jarenlange ervaring en nog geen complicaties! Het is zelfs zo dat, wanneer u de lenzen niet meer draagt, uw ogen heel snel terug in hun oorspronkelijke toestand geraken alsof er nooit iets gebeurd is.

ok7

Wat is het verschil met chirurgie?


Bij chirurgie wordt er weefsel van het hoornvlies weggehaald. Bij nachtlenzen wordt het weefsel wat opgeschoven. Dat is omkeerbaar en kan dus ongedaan gemaakt worden. Bij chirurgie is het weefsel weggehaald, waardoor het dus niet meer te herstellen valt.

Wie draagt nachtlenzen?


Nachtlenzen zijn er vooral voor mensen die last hebben van droogte (bijvoorbeeld bij bureauwerk, computergebruik, airconditioning, ), maar ook voor personen met een beroep waar veel stof of chemische stoffen aan te pas komen, zoals schilders, schrijnwerkers, kapsters, ...

Waarom hoor je zo weinig over nachtlenzen?


In België is het nog steeds relatief onbekend, maar in Nederland dragen meer dan 40.000 mensen deze lenzen.  Wij zijn als eersten op de kar gesprongen omdat wij een gespecialiseerd contactlenscentrum zijn en altijd de nieuwste technologieën aanbieden. In België zijn er maar enkele dergelijke centra. Vandaar dat de verspreiding nogal moeizaam verloopt.  Ook is het zo dat men een specifieke opleiding moet volgen in Nederland en constant moet blijven bijscholen. Daarnaast dient er geïnvesteerd te worden in duur materiaal zoals een corneatopograaf.  Je moet al heel veel nachtlenzen doen om er voeling mee te krijgen en om het rendabel te maken, maar wij zijn daarin geslaagd.
 
 
  Site Map